Ένας πολύ υγιεινός συνδυασμός από υδατάνθρακες, όπως το άμυλο από τις πατάτες, με βιταμίνες και φυτικές ίνες από αγκινάρες, που βοηθάει πολύ την πέψη και την καλή λειτουργία του στομάχου. Υπάρχουν άλλωστε συνταγές με αγκινάρες από την αρχαία Ελλάδα, όπου τις χρησιμοποιούσαν ως χωνευτικό μετά από κάποιο βαρύ γεύμα.
4 μερ., 180 θερμ. εκάστη
Υλικά
- 8 αγκινάρες καθαρισμένες, βρασμένες
- 200 γρ. καρότα, βρασμένα, κομμένα σε μπαστουνάκια
- 200 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, βρασμένα
- 250 γρ. πατάτες, βρασμένες, κομμένες σε κύβους
- 100 γρ. αρακάς κατεψυγμένος, βρασμένος
- 1 φλιτζ. χυμός γκρέιπφρουτ
- 3 κουτ. σούπας λάδι
- 4 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 γκρέιπφρουτ χωρισμένο σε φέτες
- φλούδα εσπεριδοειδών σε λεπτές λουρίδες για το γαρνίρισμα (ελαφρά βρασμένη)
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα το χυμό γκρέιπφρουτ, το χυμό λεμονιού και το μισό άνηθο και μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τις αγκινάρες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τον αρακά. Τα σιγοβράζετε για 3-4’ και προσθέτετε το λάδι.
- Σερβίρετε με τις φέτες γκρέιπφρουτ και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο άνηθο και τη φλούδα των εσπεριδοειδών.