Το μέλι προσφέρει αρκετά απλά ζάχαρα για την καλή ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, κάνοντας το συνδυασμό στη συνταγή αυτή ιδιαίτερα θρεπτικό και με λίγες θερμίδες.
Υλικά
• 4 άπαχες χοιρινές μπριζόλες (180 γρ. περίπου η καθεμία)
• 1 κουταλιά μουστάρδα
• 1 κουταλιά μέλι
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 100 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα
• 100 γρ. καρότα, βρασμένα
• λίγο αλατοπίπερο
4 μερίδες/250 θερμίδες
Εκτέλεση
-Ψήνετε τις μπριζόλες στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν
-Σ’ ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε τα καρότα, τα φασολάκια, το μέλι και τη μουστάρδα. Τα αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά περίπου.
-Προσθέτετε το κρέας και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά περίπου.
-Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές. Συνοδεύετε με πατάτα φούρνου.