Ρυζόγαλο με καραμέλα

 

 

Μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής με λίγες θερμίδες και έντονη γεύση.

4 μερίδες / 195 θερμίδες έκαστη

 

  • 100 γρ. ρύζι
  • 60 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 450 ml νερό
  • 30 γρ. Ζάχαρη
  • 420 γρ. Γάλα light φρέσκο
  • 4 κουταλάκια ζάχαρη για την καραμέλα
  • 1 κουταλάκι corn flour αραιωμένο με νερό

 

Βάζετε το ρύζι με το νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 20’.

Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το γάλα και ρίχνετε 1 κουταλάκι αραιωμένο corn flour.

Μόλις πήξει το κατεβάζετε από τη φωτιά, το βάζετε σε πυρίμαχα μπολ και το αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα περίπου.

Ρίχνετε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε κάθε μπολ και τα βάζετε για λίγο κάτω από το γκριλ για να σχηματιστεί η καραμέλα.