Μια πολύ καλή πηγή αμύλου και σύνθετων υδατανθράκων, που συνδυάζονται εξαιρετικά με την έντονη γεύση του βασιλικού στο πέστο.
Υλικά
- 200 γρ. φασολάκια πράσινα, καθαρισμένα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 2 κουταλιές σάλτσα πέστο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- χυμό από 1 λεμόνι
- λίγο αλατοπίπερο
2 μερίδες /350 θερμίδες
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες και τα φασολάκια καλά, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Προσθέτετε το αλατοπίπερο και το κρεμμύδι.
- Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το πέστο και το χυμό λεμονιού και περιχύνετε με το μείγμα τα υλικά.
- Σερβίρετε ενώ είναι ζεστά, γαρνίροντάς τα με μαϊντανό.