Τα ακτινίδια διαθέτουν άφθονη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες. Στη συνταγή αυτή συνδυάζονται με το γιαούρτι, που αποτελεί πολύ καλή πηγή ασβεστίου. Ένα διαιτητικό και συγχρόνως υγιεινό γλυκό.
Υλικά
- 400 γρ. γιαούρτι (2% λιπαρά)
- 120 γρ. Κορνφλέικς
- 60 γρ. λευκή σοκολάτα
- 1 φύλλο ζελατίνη (10 γρ.)
- 50 γρ. μέλι
- 1 κουταλιά κανέλα
- 3 μεγάλα ώριμα ακτινίδια
Για 6 άτομα/220 θερμίδες
Εκτέλεση
-Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με τα κορνφλέικς.
-Τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ένα στεφάνι τούρτας με διάμετρο 15 εκατοστά. Αδειάζετε μέσα το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
-Ανακατεύετε καλά σ’ ένα μπολ το μέλι με το γιαούρτι, την κανέλα και το φύλλο ζελατίνης -το οποίο προηγουμένως έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε ζεστό νερό- και τ’ αδειάζετε πάνω από το μείγμα της σοκολάτας και των κορνφλέικς.
-Το αφήνετε στο ψυγείο μερικές ώρες, αφαιρείτε τη φόρμα και γαρνίρετε με τα ακτινίδια.